Evenement 2017-04-09T10:11:38+00:00
Datum:
donderdag 25 mei
Plaats:
Amsterdam

Switchfoot keert terug naar Amsterdamse Melkweg

De beste rockbands hebben meer gemeen dan alleen goede musici. Zoals passie, gedrevenheid en liedjes die je met andere ogen om je heen doen kijken. Alleen de allerbeste bands laten je na elk concert naar huis gaan met de hoop voor een betere wereld en jouw rol daarin. Switchfoot is zo’n band. De groep uit San Diego keert op 25 mei 2017 terug naar Nederland voor een avondvullend concert in De Melkweg in Amsterdam.

Britse indierock favoriet Army of Bones in voorprogramma Switchfoot

De Melkweg in Amsterdam wordt op 25 mei 2017 het toneel van een hoopvol rockfeest. Switchfoot, de sensatie uit San Diego, keert dan terug naar Nederland voor een avondvullend concert. Nu is ook bekend gemaakt dat Army of Bones, uit het Britse Brighton, het voorprogramma zal verzorgen.

Army of Bones is een indierock favoriet sinds haar eerste singles die twee jaar geleden verschenen. De liedjes van de band roepen diepe emotie op en herinneren aan de stormachtige ontvangst van Radiohead bij hun debuut. De band bestaat dan ook uit een perfecte mix van ervaring, talent en gedrevenheid. Leadzanger is Martin Smith, bekend van Delirious? en zelf vertrouwd met muziek die recht tot het hart spreekt. Tijdens recente solo tours in Nederland debuteerde hij al enkele liedjes van Army of Bones, waaronder het bluesy 'River'. Dit jaar bracht Army of Bones haar volledige debuutalbum uit.

Voor Switchfoot staat de avond voor een groot deel in het teken van hun nieuwe album ‘Where The Light Shines Through’. De band mag rekenen op een grote groep fans, aangezien ze al jaren Nederland als vaste tourstop heeft. De broers Jon en Tim Foreman en hun vrienden Chad Butler, Drew Shirley en Jerome Fontamillas scoorden al vroeg in hun carrière hits met ‘Meant To Live’ en ‘Dare You To Move’ en zijn de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een goed-geöliede liveshow machine. Het motto van Switchfoot is 'hoop verdient een lijflied'. Dat gaat het publiek aan den lijve ondervinden.

Kaarten voor dit concert kosten € 24,50 per stuk (exclusief € 2 reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl of 0297-237172.

Het Nederlandse publiek loopt al sinds het prille begin van Switchfoot warm voor de band. De broers Jon en Tim Foreman en hun vrienden Chad Butler, Drew Shirley en Jerome Fontamillas scoorden al vroeg in hun carrière hits met ‘Meant To Live’ en ‘Dare You To Move’. Ze zijn de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een goed-geöliede machine die van elke liveshow een onmisbare belevenis maakt. De liedjes van Jon Foreman inspireren, dagen je uit en geven een stem aan de hoop die iedereen zou willen hebben. Dat blijkt eens te meer op het nieuwe album ‘Where The Light Shines Through’, dat voor een belangrijk deel centraal zal staan op 25 mei.

Switchfoot heeft de afgelopen jaren op meer manieren dan alleen muzikaal van zich doen spreken. De band richtte in haar woonplaats ‘Bro Am’ op; een festival dat verandering wil brengen voor kansarme kinderen en jongeren in San Diego. Voor het maken van de documentaire ‘Fading West’ trok de band de hele wereld door. Globetrotters als ze zijn, heeft Amsterdam toch een speciaal plekje in het hart van de bandleden. Drummer Chad Butler werd er geboren.

De belangstelling voor vorige concerten van Switchfoot in Nederland was enorm. Sindsdien is de groep alleen maar beter geworden. Het belooft dan ook een onvergetelijk optreden te worden!

Bestel dit album direct mee tijdens het bestellen van je tickets!