Evenement 2017-04-09T10:11:38+00:00
Datum:
vrijdag 18 augustus
t/m
zondag 20 augustus
Plaats:
Zelhem

OpenSkies Worship Festival 2017

Meer informatie op www.open-skies.nl/festival.

Eerste namen: Housefires, Jason Upton en Chris McClarney

PERSBERICHT: Nieuw worship festival ‘Openskies’ presenteert internationale line-up

Een open hemel; een helder uitzicht op God door aanbiddingsmuziek en ons land zo weer bewust maken van Zijn Liefde. Dat is de missie van het nieuwe ‘Openskies’ worship festival, dat van 18 t/m 20 augustus 2017 voor het eerst plaats zal vinden op de Betteld in Zelhem. Het festival brengt een reeks internationale aanbiddingsleiders naar Nederland en heeft nu de eerste namen voor de eerste editie bekend gemaakt: Jason Upton, Housefires en Chris McClarney (bekend van Jesus Culture).

Het ‘Openskies’ worship festival ontstond een paar jaar geleden in Ierland toen een familie een ervaring met God had, die ze ervan overtuigden dat door aanbiddingsmuziek grenzen wegvallen. Grenzen die vaak opgeworpen zijn uit teleurstelling in een kerk, bekenden of een beeld dat wij van God hebben. Door met een festival veel aanbiddingsleiders samen te brengen, hopen de organisatoren Gods goedheid zichtbaarder te maken in Nederland. Events4Christ besloot het concept ook in Nederland te starten, in samenwerking met de Ierse organisatie en Nederlandse partners. Voor de allereerste editie (18 t/m 20 augustus 2017) is zo de Betteld in Zelhem als lokatie gekozen en zijn de eerste namen al geboekt.

Jason Upton is geen onbekende voor het Nederlandse publiek. De aanbiddingsleider staat bekend om zijn unieke stijl. Aanbidding, spontane zang of gebeden, instrumentale muziek, gedichten, korte overdenkingen... het heeft allemaal een plek in Jason’s muziek. De stijl waarmee hij dit alles brengt, wordt regelmatig vergeleken met die van Bethel Music en Keith Green.

Housefires werd gevormd door een groep musici uit Atlanta, Georgia. Samen vormen zij een aanbiddingsband die in rap tempo bekend werd om haar bezielde muziek, waarin spontaniteit en diepe emotie elkaar vinden in aanbidding. De band is onder andere verantwoordelijk voor het populaire lied ‘Good Good Father’ en heeft een sterk groeiende groep luisteraars. Het wordt als beweging al vergeleken met Bethel Music, WorshipMob en Jesus Culture. Het is de eerste keer dat de groep naar Nederland komt.

Chris McClarney is lid van het Jesus Culture aanbiddingsteam waar Kim Walker-Smith ook deel van uitmaakt. Chris schreef liederen als ‘Your Love Never Fails’ en (samen met Kees Kraayenoord) ‘Defender’, dat in het Nederlands als ‘Beschermer’ bekend is. McClarney bracht afgelopen jaar zijn live album ‘Everything And Nothing Less’ uit en hij is ook te horen op de recente live albums van Jesus Culture.

PRIJSINFO

Ticket Super Early Bird (t/m 15 januari) Early Bird (t/m 15 maart) Regular (t/m 18 augustus) Late (aan de deur)
Hele festival incl. camping* € 65 € 75 € 85 € 95
Hele festival zonder camping € 45 € 55 € 65 € 75
  • * zonder stroom, camping met stroom en chalets alleen via De Betteld te boeken.
  • LET OP: alle kosten hierboven zijn excl. € 2,50 registratiekosten.

Tickets

OpenSkies Worship Festival - Regular Ticket - INCL. camping 87,50incl. € 2,50 boekingskosten
OpenSkies Worship Festival - Regular Ticket - GEEN camping 67,50incl. € 2,50 boekingskosten