Evenement 2017-04-09T10:11:38+00:00
Datum:
zaterdag 17 februari
Plaats:
Dordrecht

Damascus

Releaseparty met Band en gastoptredens van Jay-Way & Reyer

‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen van Damascus: de plaat die je gehoord móet hebben!’

Damascus, zijn dat niet die blanke rappers met eerlijke teksten en stoere videoclips? Ja én nee. Met de komst van Eline Edens als zangeres van de groep is de sound van Damascus breder en volwassener geworden. Pop meets dance meets worship meets hiphop. Een toegankelijker geluid dus. En de teksten? Die zijn scherper dan ooit tevoren. Porno, de dood, onzekerheid, biblebelt issues: de hete hangijzers vliegen je om de oren. Maar: wel geschreven vanuit een rotsvast vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen: de plaat die je gehoord móet hebben!

Waar een indringend nummer als Het Licht met zangeres Kinga Bàn gegarandeerd kippenvel oplevert zorgen de titeltrack (met Reyer) en Voapen ervoor dat je niet stil kunt blijven zitten. Akoestische nummers als Liefde Heeft Het Laatste Woord doen denken aan recente radiohits van Diggy Dex. De muziek spreekt jongeren aan maar geeft ook 40+ers stof tot nadenken. Zo is er bijvoorbeeld het nummer Wie Ziet Mij, dat de groep schreef naar aanleiding van een reis met Compassion naar de Dominicaanse Republiek.

De bandleden van Damascus stellen kritische vragen, geven eerlijke antwoorden en schamen zich niet voor hun geloof. Ontwapenend én confronterend. Zoals één van hen verwoord in de openingstrack: ‘ik sta met beide benen in de wereld, ben een stranger in de wereld met een hemels point of view. Oog voor wat gebroken en bedrogen of bestolen is want U maakt alle dingen nieuw!’.  

  • Datum: 17 februari 2018
  • Tijd: 20.00 uur
  • Locatie: Bonfire, Wijnstraat 117, Dordrecht

Bij meer dan 10 tickets kosten de tickets slechts € 8 per persoon i.p.v. € 12. Deze korting wordt automatisch in het winkelwagentje toegepast.